Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

İngiltere Dışişleri Bakanlığı: Türkiye Vazgeçilmez Ortak

ANKARA (ANKA) - İngiltere Dışişleri Bakanlığı Daimi Müsteşarı Philip Barton Türkiye'nin İngiltere için vazgeçilmez bir ortak olduğunu bildirdi. Barton dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapma konusunda olağanüstü cömert olduğunu belirtti.





Ankara'da bulunan Türkiye-İngiltere 1. Stratejik Diyalog toplantısı çerçevesinde Barton Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerde bulundu. Heyetler halinde yapılan görüşmelerde Türkiye-İngiltere ve iki ülkenin AB ile ilişkileri ve bölgesel konular tüm yönleriyle ele alındı.



Barton görüşmelerle ilgili açıklamasında "Türkiye, karşılaştığımız en zorlu ve ciddi zorluklardan bazılarının ön saflarında yer alan Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortaktır" dedi.



Barton ayrıca Türkiye'deki Suriye ve Iraklılar için sunulan kamu hizmetlerini inceledi. Kızılay tesislerini ziyaret eden Barton kurumu övdü. Barton "Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapma konusunda olağanüstü cömert. Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Aracı'na en çok katkı yapan ikinci ülke olarak Türkiye'nin yanındadır. Bugün Türk Kızılayı'nın mülteciler için yaptığı çalışmaları duymak memnuniyet verici oldu" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.