Iraklı Şii Lideri: Abd'nin Müdahalesiyle Kurulacak Hükümeti 2 Ay İçinde Düşürürüz

Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından yeni bir koalisyon hükümeti kurma çabaları devam ederken seçimden ikinci büyük parti olarak çıkan Fetih Koalisyonu lideri ve Şii Haşdi Şabi’nin Bedir grubu komutanı Hadi Amiri,  ABD’yi uyardı. Amiri ABD’nin müdahalesiyle kurulacak yeni hükümeti “iki ay içinde düşürmekle” tehdit etti.

El Fetih lideri bürosundan yapılan açıklamada, Amiri'nin Bağdat’ta ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGrk ile görüştüğü belirtildi. Açıklamaya göre, Şii lideri,  McGurk’a "ABD'nin Irak'ta hükümet kurulması sürecine müdahalesini kabul etmiyoruz. Müdahalede ısrar edilmesi halinde kurulacak hükümeti işbirlikçi (ABD ile) sayarız ve onu iki ay içerisinde düşürürüz" dedi.

Bu arada K24, Amiri'nin sözlerini yansıttığı haberinde, McGurk'ün Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaretinin dün Şii siyasi çevreler tarafından protesto edildiğine dikkat çekti. 

Anahtar Kelimeler:
Abdırak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.