Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi obezite Afrin Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Ramazan ayı ne zaman başlıyor Duran Aydın Durmuş Sığırcı

İran Savunma Bakanı Şam'da

Rejimin ordusunun ilerlemeyi sürdürdüğü Suriye'de Esad yönetiminin başlıca destekçilerinden İran’ın Savunma Bakanı Emir Hatemi üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Suriye’nin başkenti Şam’yı ziyaret ediyor.

İran Savunma Bakanlığı, ziyarete ilişkin açıklamasında Hatemi’nin üst düzey Suriye yetkilileriyle görüşmek üzere  Şam’a gittiğini duyurdu. Hatemi’nin Suriyeli mevkidaşı ve Suriye Silahlı Kuvvetleri komutanlarıyla görüşmeler yapacağı belirtildi. Şam’a vardıktan sonra gazetecilere konuşan Hatemi, Tahran’ın “Suriye’nin yeniden yapılanmasına aktif bir katkı yapmayı umduğunu” belirtti. Açıklamada ziyaretin diğer bir amacının Suriye ile ikili işbirliğini geliştermek olduğu da ifade edildi.

Hatemi’nin Şam ziyaretini duyuran Russia Today ise “İran, Türkiye ve Rusya ile Astana görüşmelerinin sonucunda Mayıs 2017’de Suriye’de oluşturulan gerilimi azaltma bölgelerinde ateşkesin uygulanmasını sağlamakla görevli” dedi. Haberde şu bilgilere de yer verildi:

“Varılan mutabakat çerçevesinde hükümet güçleri ve silahlı muhalefet grupları, güvenli bölgelerde tüm çatışmalara son vermeye mecbur edildi”

Anahtar Kelimeler:
IranEsad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.