Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

İran, Trump’ı BMGK’e Ve Genel Sekretere Şikayet Etti

Protesto gösterileriyle tüm dünyanın dikkatini çeken İran'ın, eylemlere Twitter üzerinden büyük destek veren ABD Başkanı Donald Trump’ı, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e şikayet etti.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, BMGK ile BM Genel Sekreteri’ne bir mektup göndererek ABD'li yetkililerin “tahrik edici” sözlerine karşı itirazda bulundu.

Mehr haber ajansına göre, Hoşru mektubunda, “ABD Başkanı Trump ile yardımcısı İran’daki olayları gerekçe göstererek sosyal medya üzerinden gülünç iddialarını tekrarlayıp İranlıları şiddet içeren eylemlere tahrik ediyor” ifadelerini kullandı.

Hoşru, mektupta, “ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'daki protestocuları hükümeti değiştirmeye teşvik edecek kadar ileri gitti ve Facebook ile Twitter aracılığıyla İran'ın içişlerine müdahale ettiğini kabul etti” dedi.

Mektupta, “ABD hükümeti, boş iddialarına rağmen her zaman İran halkına hakaret edip İranlılara karşı düşmanlık yapıyor. Örneğin İran vatandaşlarının bu ülkeye girmesi yasaklanmasıdır” diyen Hoşru,  ABD’nin “açık bir şekilde İran’a yönelik gösterdiği müdahaleci” tavrının BM Antlaşmasına aykırı olduğunun altını çizerek, İran’ın tüm ülkelerden ABD’nin  “bu tür tehlikeli politikalar ve açıklamalarını kınamasını istediğini” yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.