Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi terör Hadise elazığ palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

İran: Türkiye’nin Güvenliği İran İçin Önemli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'deki darbe girişiminin yenilgiye uğramasına karşın kendine özgü sonuçlarının devam edeceğini savunarak  “Komşu ülkemiz en kısa zamanda kendi sorunlarını çözmeye yönelik adım atmalı, çünkü Türkiye’deki güvenlik ve istikrar bizim için hayati derecede önemlidir” ifadelerini kullandı.

Behram Kasımi, Türkiye’de yaşanan sıcak gelişmelere değinerek Türkiye’deki olayların hızlı bir şekilde gerçekleştiğini ve İran Dışişleri Bakanlığı’nın çok titiz davranarak komşu ülkedeki olaylara karşı doğru bir duruş sergilediğini ifade etti.
Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabında olayların başladığı ilk saatlerde gelişmelere tepki gösterildiğini belirten Kasımi, “Bizim öngörülerimiz doğru çıktı. Türkiye’de istikrara hala tamamen sağlanmadı ve darbe girişiminin sonuçları devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Mehr haber ajansına göre,  Sözcü darbe girişiminin yenilgiye uğramasına karşın kendine özgü sonuçlarının devam edeceğini savunarak “Komşu ülkemiz en kısa zamanda kendi sorunlarını çözmeye yönelik adım atmalı, çünkü Türkiye’deki güvenlik ve istikrar bizim için hayati derecede önemlidir” şeklinde konuştu.
Türkiye ile yakın ilişkilere sahip olduklarını söyleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin durumu ile ilgili özel hassasiyet taşıdıklarını ve gündemi yakından takip ettiklerini kaydetti.

Binlerce İranlının turist olarak Türkiye’de bulunduğunu hatırlatan Sözcü, “Darbe girişiminden dolayı İran’a yapılan uçuşlar durdurulmuştu. Bu nedenle Türkiye’de yaşayan İranlılara hizmetlerin sağlanmak üzere özel talimatlar verdik” ifadesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.