Öne Çıkanlar ANTALYA Covid19 COVID19 aşısı istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe Antalya Lisesi Ercan Resulov

İran'dan Gövde Gösterisi Ve Meydan Okuma

Salı günü başlattığı balistik füze tatbikatı ile tüm dünyanın dikkatini yoğunlaştırdığı İran’ın Devrim Muhafızlarından Tüğgeneral Hüseyin Salami, “Farklı menzildeki balistik füze stoğumuz var. Ülkenin çeşitli yerlerinden düşmanları ve hedeflerı vurmaya hazır” ifadelerini kullandı.  

Ülkesine uygulanan yaptırımlara ilişkin “yaptırımlar arttıkça gelişmemiz de artıyor” sözleriyle meydan okuyan General Salami, Hizbullah örgütünün düşman hedeflere vurmaya hazır 100 binden fazla füzesinin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Farklı menzili olan balistik füzelerin stokları olduğunu belirten Salami, ''ülkenin çeşitli yerlerinden düşmanları ve hedefleri vurmaya hazır” diyen İranlı general, İran yapımı füzelerin,  ülkesine uygulanan yaptırımların sonucu olduğunu savunarak  “yaptırımlar artıkça gelişmemiz de artıyor” şeklinde konuştu.

 

Füze tatbikatının düzenlediği İran’ın Kum eyaletinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüğgeneral Hüseyin Salami, İsrail’i kastederek “Siyonist rejimi yakın bir gelecekte çökecek. Hizbullah’ın 100 binden fazla füze stoğu varsa eğer,  İran’ın bunun on katı fazlasına sahip olduğu anlamına gelir. İran’ın çeşitli türden füzeleri var ve gücü durdurulamaz” diye konuştu.

 

İranlı General Salami’nin sözlerini aktaran Fars haber ajansı, İran Ordusu komutanlarının  Salı günü yaptıkları açıklamalarda tatbikat için  “İran’ın füze savunma programına yönelik ambargolara kararlı bir yanıt” dediklerini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.