Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

İran’dan Trump’a Bir Uyarı Daha

İran’daki protesto gösterilerine Twitter paylaşımlarıyla destek ifade eden ABD Başkanı Donald Trump’a Tahran’dan sert tepkiler sürüyor. İran Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, “ABD'nin İran’ın içişlerine karışması yanıtsız kalmayacak” uyarısını yaptı.

Muhsin Rızai, Twitter hesabından paylaştığı mesajda  “Otokrasi döneminde (Şah rejimine karşı) düzenlenen protestoları bastıran Amerika, bugün protestoyu kullanıyor. ABD'nin İran'ın içişlerine karışması yanıtsız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de dün Donald Trump’ın İran karşıtı iddialarına da tepki göstermişti. Mehr Haber Ajansına göre, Ruhani, “Bugün Amerika’da halkımızla empati kurmak isteyen bu şahıs, birkaç ay önce İran halkını terörist olarak hitap ettiğini unutmuş. İran’a tamamen karşı olan bu kişi, İran halkına merhamet göstermeye hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.