Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti Hadise abd terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları

IŞİD Bayrakları Felluce’de İndiriliyor

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin merkezindeki IŞİD bayraklarının indirildiği bildiriliyor. Başkent Bağdat’ın 50 kilometre batısındaki Felluce’yi IŞİD’ten geri almak için ABD’in öncülüğündeki koalisyon uçaklarının yoğun bombardımanıyla desteklediği Irak ordusu, operasyonlarını sürdürürken bazı önemli binaların geri alındığı da açıklandı.

Rûdaw, 2014 yılının başlarında IŞİD’in ele geçirdiği Felluce’yi kurtarmak için 23 Mayıs’ta Irak ordusu, Şii milisler ve Sünni aşiret milislerince başlatılan Felluce operasyonunun devam ettiği kentte şiddetli çatışmaların yaşandığını ve IŞİD mensuplarının kayıplar verdiğini duyurdu.

Felluce Operasyonlar Komutanı Abdulvahap es-Saadi de, yaptığı açıklamada, Irak güçlerinin Felluce'deki kaymakamlık, polis, istihbarat ve ilçe meclisi binasını kurtardığını belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.