Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan recep tayyip erdoğan çin chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri

İsrail Uçaklarının Üç Çocuğu Öldürmesi Gazze’de İnfial Yarattı

İsrail ordusunca düzenlenen hava baskınları sonucunda dün Gazze’nin güneyinde yaşları 12 ile 14 arasında değişen üç çocuğun öldürülmesi, Gazze’de büyük tepki yarattı.

Üç çocuğun ölümünü protesto eden yüzlerce Filistinli, gece sırasında üst düzey Hamas ve İslami Cihat yetkilileri evlerinin yakınları düzenlediği gösteri sırasında intikam istedi.

Jerusalem Post gazetesi, eylemi duyurduğu haberinde göstericilerin İslami Cihat’tan “kana kan” sözünü yerine getirmesinde ısrar ettiklerini belirtti. Gazete haberinde, İsrail ordusunun hava baskınlarında öldürülen üç Filistinli çocuğun “güney sırınındaki güvenlik duvarı yakınlarına patlayıcıları yerleştirdiklerine inanıldığı” savına yer verdi.   

Haberde üç çocuğun ölümüne yanıt olarak gece sırasında Hamas veya İslami Cihat’ın İsrail’e roket atması kaygısının olduğu da belirtildi. Bu arada, İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise uçaklarının “Gazze güvenlik duvarını sabote etmeye çalışan üç teröristi” vurduğu duyuruldu. 

Hamas Sözcüsü Salah El Bardavil ise “Siyonist uçaklar, üç çocuğu öldürdüler” derken “her zaman olduğu gibi Siyonist medyanın, çoçukların patlayıcı yerleştiren teröristler olduğunu açıkladığına” işaret etti. Ramallah’daki Filistinli medya ise öldürülen çocukların yaşlarını 12 ile 14 arasında verirken, Kızılay’a ait ambulansların çocukların cesetlerini sınırdaki duvardan çıkartığını da kaydetti.

Haberde olayın “İsrail ile Gazze’deki Filistinli grupların ateşkes ilan etmelerinden 24 saat geçmeden yaşandığına” dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.