Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin türkiye Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

İsrail’de Satılan Elektrikli Araçların Yüzde 62’sini Çinliler Üretti

İsrail Otomobil İthalatçıları Birliği tarafından açıklanan istatistiksel veriler, yılın ilk 9 aylık dönemi içinde Çinli elektrikli otomobil markalarının İsrail’de sürümü gerçekleştirilen bu tür araçların yüzde 62,19’luk bir oranını oluşturduğunu gösterdi. 



Ülkede, ocak - eylül arası dönemde satılan 41 bin 647 aracın 25 bin 902 adedi Çin firmalarına ait. Geçtiğimiz yılda ise İsrail’de satılan toplam yıllık elektrikli otomobillerin yüzde 48 kadarını oluşturan 13 bin 294 tanesi Çinli firmalar tarafından üretilmiş markalardı. 

Bu yılın ilk dokuz ayı zarfında İsrail’de satılan bu türden araçların 13 bin 481 tanesi BYD adlı Çinli üreticinin imal ettiği araçlar oldu. Dolayısıyla BYD İsrail’de en çok araç satan firma oldu; bunlar arasında da çoğunluğu Crossover-SUV Atto 3 modeli aldı. 
Bir diğer Çinli otomobil üreticisi olan Geely Auto Group, yine yılın ilk dokuz ayında toplam 6 bin 180 Geometry C Kompakt-Crossover modeli sattı ve İsrail’de en çok satan elektrikli araç listesinde ikinci sırayı aldı. Geçen yılın aynı döneminde 4 bin 254 elektrikli araç satmış olan Geely, İsrail’de sürümünü bu yıl yüzde 45,28 oranında artırmış oldu. 

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, aynı dönemde 5 bin 463 araç satarak üçüncü sırada yer alırken, Güney Kore markası Hyundai Motor 4 bin 99 araç ile onun hemen arkasında sıralandı. Dikkat çekici bir başka nokta da benzinle çalışan otomobil sektöründe göze çarptı: İsrail pazarına henüz 2022 yılı sonunda giren Çinli Chery Automobile, bu yılın ilk dokuz ayı sonunda 10 bin 314 araç satışıyla yedinci sıraya yerleşti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.