Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Japonya, Çin’e Geri Gönderilecek Dört Pandaya Veda Ediyor

Binlerce Japon hayran, Çin’e geri gönderilecek dört pandaya veda etti. Pandaların bir ülkeye geçici bir süre gönderilmesi, Çin için o ülke ile diplomatik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla yararlandıkları sevimli bir yöntem. Pazar günü binlerce üzgün Japon, Tokyo’nun Ueno hayvanat bahçesine, son bir kez olsun Xiang Xiang adlı dişi pandayı görmek için akın etti. Bir bölüm panda hayranı da Wakayama bölgesindeki zoolojik parka giderek Çin'e geri yollanacak diğer üç pandaya veda etti.



Tokyo’da Xiang Xiang’ı son kez görmek isteyenler arasında kura çekilerek 2 bin 600 kişi belirlendi. Bu arada pandanın bulunduğu Ueno hayvanat bahçesi, hayvanın bir süre daha gönderilmemesi için talepte bulunan hayranların telefon ve e-mail yağmuruna uğradı. Aslında 2021 yılında Çin’e geri gönderilmesi gereken pandanın gidişi, pandemi koşulları nedeniyle birkaç kez ertelenmişti. 

Diğer yandan Wakayama bölgesinde ziyaretçiler, 2020 yılında -insanlarda 80 yaşa tekabül eden- 28 yaşına girip dünyanın en yaşlı pandası olan Eimei ile onun ikiz kızlarını son kez görmeye geldiler.

Beyaz siyah kürkleriyle dünyada çok popüler olan bu sevimli hayvanlar Çin için diplomatik ilişkileri güçlendirme yolunda birer enstrüman işlevi görüyor. Doğada bin 860 kadar dev pandanın, esas olarak Çin'in dağlık bölgelerindeki bambu ormanlarında yaşadıkları biliniyor. Buna karşılık 600 kadar panda da bunlara özgü bakım ve üretim merkezlerinde ve hayvanat bahçelerinde yaşıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.