Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 konser

Kıbrıs Görüşmelerinin Arabulucusu Eide İstifa Etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, Kıbrıs Özel Danışmanı ve Kıbrıs görüşmeleri arabulucusu Espen Barth Eide’nin , görevinden istifa ettiğini duyurdu. Eide’nin görevinden ayrılma nedeni olarak, Norveç'te yapılacak parlamento seçimlerinde yarışmak amacı olduğu açıklandı.
 
DW Türkçe’de yer alan haberde, Eide’nin 5 Ağustos'ta Twitter hesabı aracılığıyla yayınladığı mesajında, "Pek çok izlenim ve hatıralarla dolu oldukça yoğun geçen 3 yılın ardından Kıbrıs'tan ayrılıyorum, bir gün birleşmiş bir Ada'ya geri dönebilmeyi umuyorum, teşekkürler" dediği hatırlatıldı.
 
BM'den yapılan açıklamada da Espen Barth Eide'nin ülkesi Norveç'te yapılacak parlamento seçimlerinde yarışmak amacıyla görevinden ayrılma kararı aldığı belirtildi.

Yayınlanan açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Eide'nin görevinde geçirdiği 27 aylık süre zarfında "Kıbrıs sorununa kalıcı ve sürdürülebilir çözüm bulunması konusunda öncesinde hiç görülmemiş bir ilerleme sağlanmasına yardımcı olan" Eide'ye teşekkür ettiği vurgulandı.

“Hem Türk Hem De Rum Tarafının Ortak Başarısızlığı Olduğunu Kabul Etmek Zorundayız"
 
Haberde, Eide’nin Temmuz ayında İsviçre'de düzenlenen Kıbrıs Konferansı hakkında BM Güvenlik Konseyi'ne yaptığı bilgilendirmede, "Konferansta Kıbrıs sorununa çözüm bulunamamış olunmasının hem Türk hem de Rum tarafının ortak başarısızlığı olduğunu kabul etmek zorundayız" dediği anımsatıldı.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.