Kremlin: Dörtlü Zirve Önce Başkan Yardımcısı Düzeyinde Yapılacak

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa liderlerinin katılımıyla plananan “Dörtlü Zirve” nin öncelikle liderlerin yardımcıları ve uzmanlar düzeyinde yapılması görüşünün öne çıktığını duyurdu.

Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün Berlin'deki görüşme sırasında dörtlü zirveyi istişare ettiğini belirterek, ikilinin öncelikle yardımcılar ve uzmanlar düzeyinde dörtlü görüşme yapılması konusunda anlaştığını ifade etti.

Peskov, "Dörtlü format, Berlin'de ele alındı. Putin ve Merkel, gelecekte görüşmenin seviyesinin yükseltilmesi için bu formatın öncelikle uzmanlar ve yardımcılar düzeyinde yapılması konusunda anlaştı" dedi.

Sputnik, Peskov’un sözlerini yansıttığı haberinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz'da yaptığı açıklamada Rusya, Almanya ve Fransa liderleriyle Eylül başında Suriye konulu bir zirve yapacaklarını açıklamıştı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.