Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd Hadise terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları

Lavrov: İran’ın Suriye’den Çekilmesini Beklemek Gerçekçi Değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'ın Suriye'den çekilmesini beklemenin gerçekçi olmadığını söyledi.

Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile düzenlediği basın toplantısında İran'ın Suriye'den çekilme ihtimaline ilişkin bir soru yöneltilen Lavrov, İran'ın Suriye'den çekilmesini beklemenin gerçekçi olmadığını belirtti. Lavrov şöyle konuştu:

"Böyle bir şeyin sonuçları sadece Suriye'ye değil, tüm bölgeye yansır. İran'ın her yerden çıkıp kendini kendi sınırları içine hapsetmesi gerektiğini söylüyorlar. Öyle olursa her yere barış gelecekmiş. Bunların hiç gerçekçi olmadığını anlamak zor değil.”

Rus Dışişleri Bakanı, İran'ı da kastederek, "Bir bölgenin sorunlarını, o bölgenin kilit aktörleri olmadan çözemezsiniz" vurgusunu yaptı. Lavrov şöyle konuştu:

"Batı basınında İran konusunun çok basitleştirilmiş bir bağlam içerisinde, pek de kültür düzeyi yüksek olmayan bir okur kitlesi için hazırlanmışa benzer bir biçimde işlendiğini görüyoruz. 'Her şey düzene girince İran'ın çekilmesi gerekiyor' diye düşünüyorlar."

Lavrov’un sözlerini yansıtan Sputnik de  “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lavrov'un bu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın Temmuzda bir araya geleceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, İran'ın Suriye'den çekilmesini isteyeceği iddialarının konuşulduğu bir dönemde geldi” dedi.

Haberde, Batı basınında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 16 Temmuz'da Helsinki'de bir araya geleceği Rusya lideri Vladimir Putin'den, İran'ın Suriye'den tamamen çekilmesi için yardım isteyeceğine ilişkin haberler yayınlandığı anımsatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.