Öne Çıkanlar galatasaray deprem chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi konser türk telekom

Lieberman: İran Tehdidiyle Her Yerde Mücadele Edeceğiz

İsrail, İran’a karşı giderek daha sertleşiyor. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, ülkesinin İran tehdidiyle her yerde mücadele edeceğini söyledi. Bu arada, ABD’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’in İsrail’deki görüşmelerinde İran’ın saldırganlığını durdurmaya yönelik ortak çabalar ele alındı.

Avigdor Lieberman, İran’ın “son aylarda Irak’taki Şii müttefiklerine kısa menzilli balistik füzeleri aktardığı” haberlerinden sonra yaptığı açıklamada, “Kendimizi sadece Suriye ile sınırlandırmıyoruz. Nereden gelirse gelse İran’ın her tehdidi ile mücadele edeceğiz” dedi.

Bir soru üzerine “ülkesinin kuzeyindeki herhangi bir askeri tırmanma için hazır olduğunu vurgulayan Lieberman, ABD Başkanı Donald Trump ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin arasında Helsinki’de yapılan görüşmeden bir örnek vererek, “İkisi, İsrail devletinin ve İsrail’in Suriye’deki çıkarlarını konuştular. Herkes, çok etilendi” şeklinde konuştu.

James Jeffrey İle İran Konuşuldu

Jerusalem Post gazetesi bu konudaki haberinde ayrıca ABD’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’in 1-4 Eylül günlerinde bölgeye yaptığı, İsrail, Ürdün ve Türkiye’yi kapsayan gezi sırasında yapılan temaslara da değindi.

Haberde, İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi ve Askeri Büro Başkanı Zohar Palti’nin James Jeffrey ile yaptığı görüşmede, Lieberman’ın “İran ve Hizbullah’ın Suriye’de güçlendirdiği” yönündeki görüşlerini aktardığı ve ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların “öneminin” altını çizdiği belirtildi.

Netanyahu: İran'ın Suriye'deki Askeri Varlığı Tehlike Yaratıyor

Bu arada James Jeffrey ile de görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ise İran’ın  Suriye’deki askeri varlığının yarattığı “tehlikeyi” vurguladı. Bu arada görüşmede, “Suriye’deki durumu ve İran’ın terörü ve saldırganlığını durdurmaya yönelik ortak çabalarının” da ele alındı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.