Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

LNG Membran Tankları Yeşil Enerji Dönüşümünün Yolunu Açıyor

Çin’de sahilin kara tarafındaki ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depo eden membran tanklar, işletmecisi PetroChina’nın açıkladığına göre, toplam 40 milyon metreküp doğal gaz tedarik ederek Kuzey Çin’de yaşayan insanlara kış boyu yardımcı oldu.



Bu, aynı zamanda, ülkenin karbondioksit emisyonlarını 2030 yılına değin doruk noktasına vardırıp 2060 yılına değin karbon nötr aşamaya geçme amacına yönelik önemli bir adım oluşturuyor. Kuzey Çin’in Hebei eyaletinde yer alan ilçe düzeyindeki Heijan’da bulunan tankların her biri toplam 29 bin metreküp kapasiteye sahip olup kentte yaşayan 800 bin kişinin gaz talebi karşılanıyor.

Günlük bir milyon metreküp gaz arzı kapasitesi ile depolama tankı, işletmeye girdiği 15 Ekim 2022 tarihinden beri 40 milyon metreküp gaz tedariki sağladı. Çin, acil bir ulusal LNG depolama projesi çerçevesinde 11 LNG depolama tankı, 11 LNG taşıyıcı aracı ve 215 kilometre boru hattı inşa etti. Bu suretle, acil kullanım durumları için 1,2 milyar metreküp gaz depolama yeteneği elde edilmiş oldu. Membran tankların, konvansiyonel tanklara göre, çelik kullanımını yüzde 90 oranında azalttığı ve karbon emisyonunu yüzde 27 düşürdüğü biliniyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.