Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Mahkeme, Rıza Sarraf'ın "Reddi Hakim" Talebini Reddetti

ABD’de dolandırıcılık ve kara para aklama gibi ağır suçlamalarla tutuklu olarak yargılanan İranlı kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf'ın “reddi hakim” talebi, mahkeme hakimi Richard Berman tarafından reddedildi.
Amerika’nın Sesi’ne (VOA) göre,  Sarraf’ın reddi hakim talebiyle ilgili alınan gerekçeli kararda, bu talebin liyakattan yoksun, zamanlamasının da yanlış olduğu vurgulandı.
İlk yapılan duruşmada Sarraf’a, haklarının belirtildiği ve mahkeme hakimi Richard Berman’ın Sarraf’a bu şansı tanıdığı, aylar sonra bu tür bir taleple mahkemenin karşına çıkmanın zamansız olduğu ifade edildi.
Mahkeme hakimi Richard Berman’ ın, 2014 yılında Türkiye’ye geldiği zaman Rıza Sarraf’ın "adını bile bilmediği" kaydedilirken de Sarraf'ın, reddi hakim talebinin söz konusu şartlardan dolayı kabul edilemileyeceğine karar verildiği vurgulandı.
 VOA’ya göre,  Berman, Sarraf’ ın reddi hakim talebiyle ilgili vermiş olduğu ret kararını şu üç madde ile açıkladı:
"- Sempozyumda Sarraf’ın, yargılandığı davayla ilgili hiç bir yorum yapılmadı. Sadece Türkiye’de hukukun uygulanmasındaki tutarsızlık dile getirildi. Bu hiç bir şekilde şu anda burada devam eden bir davaya etki edemez.
- Türk medyasına verilen demeçlerde, sempozyuma katılan kişiler tarafından Sarraf’ ın Türkiye’deki davasıyla ilgili hiç bir yorum yapılmadı.
- Türkiye’deki darbe girişiminden doğan ve bu daveti yapan avukatlık firmasının ‘FETÖ’ ile bağlantısı olmasının, ABD’de süren bir davayla hiç bir ilişkisi olamaz."

“SARRAF 5 EKİM’DE YENİDEN MAHKEMEYE ÇIKACAK”
Rıza Sarraf’ın, reddi hakim talebi üzerine verilen karara göre, davadan çekilmesini istediği hakim Berman’ın karşısına 5 Ekim’de yeniden çıkacağına dikkat çeken VOA, duruşmada Sarraf’ın davanın düşürülmesi talebinin karara bağlanacağına,  bu yönde bir karar çıkmaması durumunda ise davanın aslına geçilmesi için yeni duruşma takvimi belirleneceğine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.