Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Merkel: Almanya’nın Yepyeni Bir Dinamizme İhtiyacı Var

Almanya’da yeni  “büyük” bir koalisyon”un kurulmasına yönelik müzakereler bugün resmen başladı. Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel "Almanya'nın yepyeni bir dinamizme ihtiyacı var” dedi.

Eylül ayında yapılan genel seçimin ardından Almanya’da yeni bir koalisyon kurulmasına yönelik çabalar, yeni bir aşamaya girdi. Halen iktidarda olan Hirstiyan Demokratlar ve Sosyal Demorkratlar arasında yeni bir koalisyonun kurulmasını müzakere etmek amacıyla bugün Berlin'de masaya oturdu. Almanya'nın hükümet krizine sürüklenmemesi için görüşmelerin hızla tamamlanmasına çalışılacağı belirtiliyor.

DW Türkçe’ye göre, Sosyal Demokrat Parti (SPD) kongresinde koalisyon ön görüşmelerinin sonuçları onaylandıktan sonra sıra Hristiyan birlik (CDU/CSU) partileriyle koalisyon görüşmelerinin resmen başlatılmasına geldi.

Bu arada, Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel halkın istikrarlı hükümet bekleyişini boşa çıkarmamak için hızla yol almaları gerektiğini söyledi. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer ve SPD Genel Başkanı Martin Schulz da koalisyon pazarlığının en kısa zamanda tamamlanmasını arzuladıklarını belirttiler.

Başbakan Merkel ilk görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Almanya'nın yepyeni bir dinamizme ihtiyacı olduğunu" vurguladı. Merkel ön görüşmelerde koalisyon müzakereleri için "yapıcı bir çerçeve çizilebildiğini" söyledi.

Martin Schulz ise görüşmelere "Almanya Federal Cumhuriyeti'ni istikrarlı bir hükümete kavuşturma arzusuyla başladıklarını" belirtti. Kurulacak yeni hükümetin Almanya'ya, en büyük ve en güçlü ülkesi olarak AB’de oynaması gereken rolü kazandırması gerektiğini belirten Schulz, AB'nin Çin ve ABD karşısında güçlü ve Avrupa yanlısı bir Almanya'ya ihtiyacı olduğunu ifade etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.