Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi duman obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı duygu

Brüksel'de yarın mültecilere yönelik olarak gerçekleşecek olan AB-Türkiye zirvesi öncesinde açıklamalar gelmeye devam ederken Alman parlamenterler de Türkiye ile ilgili uyarılarda bulundu.

Deutschlandfunk radyosuna konuşan iktidar ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) milletvekili Markus Ferber, sığınmacı kriziyle ilgili olarak, "Ankara'nın her talebi derhal kabul edilmemeli" savunmasında bulunurken, "Türkiye sorunun çözümünde tek başına bir aktör değil AB bütününde bir yapbozun parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, yarınki zirvenin başarısını Türkiye'nin geri kabul anlaşması konusunda somut adımlar atmasına bağlayan Ferber, savaş ve ölüm tehdidi altında olmayan insanların ülkelerine dönmesini savunurken, "Kaçmak zorunda olmayan insanları niye alalım?" dedi.

Ferber ayrıca mülteciler konusunda Türkiye'ye verdikleri para için "BM İnsani Yardım Fonu aracılığıyla doğrudan yardıma muhtaç olanlar için harcanacak" derken, "Türkiye bütçesinde herhangi bir şekilde kaybolup gitmeyecek" açıklamasında bulundu.

Alman Hür Demokrat Parti'nin (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner ise zirve öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sorunun çözümünde "önemli bir partnerleri olduğunu" ancak Avrupa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "bağımlı kalmaması gerektiğini" savunarak "Böylesi bir durum bizi şantajlara açık hale getirir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.