Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis EyeBrand Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi

NYT: AYM Kararı Ender Rastlanan Bir Zafer

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Ağustos 2014’den bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretle ilgili şu ana kadar Bakanlık tarafından bin 845 dosyaya kovuşturma izni verildiği açıklaması, yabancı medyada da yankı buldu. Bu gelişmeyi okuyucularına duyuran New York Times gazetesi, AYM’nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği “hak ihlali” kararı için de özgürlük ve yargı bağımsızlığı için ender rastlanan bir zafer nitelemesi yaptı.

Cumhurbaşkanına hareket etmekle suçlananların arasında gazeteciler, yazarlar, politikacılar, ünlü bir futbol yıldızı ve çocukların da yer aldığını yazan gazete,  eleştirenlerin ise davaların cumhurbaşkanının otoriter liderliğini yansıttığını savunduklarını anlatıyor.

Açılan davalara ilişkin çarpıcı örneklerin sıralandığı haberde hakaret davalarının ender hapis cezaları ile sonuçlandırıldığı,  ancak bazı sanıklar için şartlı tahliye kararlarının verildiği, birçoklarının da tutuklu yargılandığı belirtiliyor. 

Buna karşın davaların açılmasının ifade özgürlüğü üzerindeki olumsuz etkisine vurgu yapan NYT, haberinde AYM’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül konusunda verdiği “hak ihlali” kararını ise özgürlük ve yargı bağımsızlığı için ender rastlanan bir zafer olarak değerlendiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.