Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise milli savunma bakanlığı gündem özeti çin abd terörist

NYT: Dağlıca Güneydoğu'da şiddetin tırmandığına işaret

NEW YORK(ANKA) – Dağlıca saldırısı, New York Times gazetesince “Güney Doğu’da şiddet tırmandığı işareti” olarak yorumlandı. Gazete, saldırıyı “kırılgan barış sürecinin çöktüğü Temmuz’dan bu yana en ölümcül saldırı” olarak niteledi.

New York Times, “Kürt isyancılar Güneydoğu’daki Hakkari illinde büyük bir saldırı gerçekleştirdi” sözleriyle girdiği haberinde olayın “Türk devleti ile kırılgan barış sürecinin çöktüğü Temmuz’dan bu yana en ölümcül saldırı gibi göründüğünü” yazdı.

Saldırının “misillemesi” olarak Türk savaş uçaklarının 13 hedefi vurduğunu bildirdiğine dikkat çeken gazete şu değerlendirmesini de yaptı:

“Çatışmalar,  Kürt militanlarının 30 yıllık bir sürede 40 bine yakın insanın hayatına mal olan Türk devletine isyanı  yeniden başlattıklarına, Türkiye’nin Güneydoğusu’ndaki şiddette bir tırmanışa işaret ediyor. Hükümet yetkilileri, Temmuz’da ateş kesin sona ermesinden bu yana 70’den fazla Türk güvenlik güçleri üyesinin öldürüldüğünü söylediler.” (ANKA)

(CN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.