Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal ırak ukrayna çin abd en düşük kurban fiyatı Acıbadem Altunizade Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Şişman Mart 2024 Hizmet Üretici Fiyat endeksi 2024 yılı I. Çeyrek Turizm Geliri 26 Nisan 2024 Cuma Gündem Özeti 3 Nisan 2024 Çarşamba Gündem Özeti

Obama En Büyük Hatasını Açıkladı

ABD Başkanı  Barack Obama, başkanlığı boyunca yaptığı en kötü hatanın, 2011 yılında  Libya lideri  Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonraki zamanlar  için planlama yapmamak olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı  Obama, 2008 yılından bu yana ilk kez Amerikan  Fox kanalına verdiği mülakatta, başkanlığı dönemindeki önceliklerine ve dış politika tercihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Libya'ya 2011 yılında yapılan müdahaleyle ilgili yorumunda  Obama, başkanlığı dönemindeki en kötü hatayı, "Libya'da (Kaddafi'nin devrilmesinden) sonraki gün için plan yapmakta başarısız olmamızdı" şeklinde nitelendirdi.

"Libya müdahalesi sonrası için daha fazlasını yapabilirdik" diyen  Obama,  Kaddafi sonrasına hazırlıksız girildiğini ve bunun  hata olduğunu itiraf etti.

IŞİD ÜLKEDE ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Kaddafi'nin devrilmesinin ardından  Libya'daki istikrarsızlık halen devam ederken IŞİD'in ülkenin belli bölgelerindeki etkinliğinin arttığı değerlendirmesi yapılıyor.

Libya konusunda daha öncede geçen ay Atlantic dergisinde yayımlanan özel mülakatında da görüşlerini dile getiren  Başkan Obama, bazı AB liderlerini "dikkat dağıtıcı olmakla" suçlamış,  Libya'daki kaosun ortaya çıkmasında bu ülkelerin de payı olduğunu ima etmişti.

Libya operasyonunun ardından ülkenin kaosa girmesiyle ilgili bu açıklamasının ardından  Beyaz Saray  Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price,  Obama'nın  İngiltere Başbakanı  David Cameron ve dönemin  Fransa  Cumhurbaşkanı  Nicholas Sarkozy'yi hedef alan sözlerine "açıklık getirmiş" ve her iki ülkenin de ABD'nin güçlü müttefikleri olduğunun altını çizmişti.

EKONOMİDE BAŞARILI

Obama, mülakatında ayrıca, başkanlığı dönemindeki en önemli başarısının 2008 yılındaki büyük ekonomik krizden ülkeyi çıkarmak olduğunu düşündüğünü kaydetti.

"'OBAMACARE' EN İYİ GÜNÜMDÜ"

"Obamacare" olarak da bilinen "sağlık reformunun" kabul edildiği günün başkanlığındaki en iyi günü olduğunu ifade eden  Obama, en kötü gününün ise 2012 yılında Sandy Hook İlkokulundaki katliamdan sonra bölgeye yapacağı ziyaret günü olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.