Öne Çıkanlar obezite Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Muratbey şanlıurfa TURİST Ticaret Bakanı Ömer Bolat Dublör Filmi Guınness Dünya Rekorlarına Girdi Dublör filmi ne zaman vizyona girecek

Obama Esad'ın Devrilmesini İstemedi

ABD Başkanı Barack Obama, BBC ile yaptığı mülakatında, Suriye’ye kara birliği gönderme seçeneğini dışlayarak, "ABD, İngiltere ya da Batılı ülkelerin Suriye’ye kara birlikleri gönderip Esad rejimini devirmesi hata olur" dedi. Obama, çözüm için uluslararası toplumun, tüm taraflara baskı yapmasını istedi.

İngiltere’ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Obama, BBC’ye verdiği mülakatta askeri çabaların tek başına Suriye’nin sorunlarını çözmeye yeterli olmayacağını belirtti. Obama, "ABD, İngiltere ya da Batılı ülkelerin Suriye’ye kara birlikleri gönderip Esad rejimini devirmesi hata olur" sözlerini kullandı. Başkanlığının kalan dokuz aylık süresi içinde IŞİD’in yenilgiye uğratılmayacağını da kabul eden Obama, "Ancak yavaşça, faaliyet gösterdikleri alanı daraltabiliriz" şeklinde konuştu.

Suriye’nin "içler acısı ve çok karmaşık bir durumda" olduğunu ifade ederek, sorunun basit bir çözümü olmadığını vurgulayan Obama, "Suriye’nin uzun vadeli sorunlarını çözmek için tek başına askeri çözüm ve bizim kara birlikleri göndermemiz sonuç vermeyecek" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun "Rakka gibi yerlerde IŞİD’i hedef almaya devam edeceğini, ülkenin bu bölümlerini tecrit edeceklerini, Avrupa’ya yabancı savaşçı gönderen bu bölümlerini hapsedeceklerini" söyleyen Obama, "Uluslararası toplumun, bir geçiş sürecinde uzlaşmaya varabilmeleri için Rusya, İran ve ılımlı muhalif gruplar dahil tüm taraflara baskı yapması gerekeceğini" belirtti. "Ama bu zor" diyen Obama, "Parlamentolarında Suriye’ye askeri operasyona onay vermeyip hala ABD’nin bir şeyler yapmasını isteyen ülkeleri" eleştirerek, "İkisi birden olmaz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.