Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye'de Depremden Etkilenen Bölgeleri Ziyaret Etti

Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif, Türkiye'ye yaptığı dayanışma ziyareti kapsamında bugün depremin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman'ı ziyaret etti. Adıyaman’a varışında Başbakan Şerif, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve diğer üst düzey yetkililer tarafından kabul edildi.

TBMM Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Ali Şahin, Ankara'dan Adıyaman'a giden Başbakan'a eşlik etti.

Başbakan, Pakistan'dan bir C-130 uçağıyla gelen ve kışa hazır çadırlardan oluşan yardım sevkiyatını Türk makamlarına teslim etti. Törenin ardından, kendisine Türkiye Afet Yardım Kurumu (AFAD) tarafından devam eden kurtarma ve yardım faaliyetleri hakkında detaylı bir brifing verildi. Türk milletinin dirayetini takdirle karşılayan Başbakan "Türk milletinin tüm engelleri aşan ve her zorluğu yenen geleneksel Türk ruhuyla, bu doğal afetten her zamankinden daha güçlü bir şekilde çıkacağını" ifade etti. Türkiye'nin Pakistan'ı her zaman yanında bulacağını da sözlerine ekledi.

Başbakan daha sonra Adıyaman'ın çeşitli bölgelerini ziyaret ederek bölgede arama kurtarma çalışmaları yürüten Pakistanlı Arama Kurtarma ekipleriyle görüştü. Başbakan onların özveri ve profesyonelliklerini övdü ve Pakistan'ın kurtarma, yardım ve rehabilitasyon çabalarında aktif rol oynamaya devam edeceğini vurguladı.

Başbakan bu vesileyle Pakistan'ın Türkiye'ye verdiği kararlı ve sağlam desteğin yanı sıra Pakistan kurtarma ekiplerinin hayat kurtarmada oynadığı etkin rol için kendisine teşekkür eden depremden sağ kurtulanlarla da bir araya geldi.  

Başbakan, ziyaretinin tamamlanmasının ardından Pakistan'a hareket etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.