Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Panda Yetiştiriciliğinde Sevindirici Gelişme

Çin'de yapay döllenme yoluyla doğan pandaların yabani hayata kazandırılması çalışmalarında yeni gelişmeler yaşandı.

Çin Devlet Ormancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında Çin'de, yapay döllenme yoluyla 64 panda'nın dünyaya yeni geldiğini bu pandalardan 54'ünün hayatta kaldığı ve böylece geçen yılın sonu itibariyle bu yolla doğan toplam panda sayısının 464'e ulaştığı ifade edildi.

Ayrıca müdürlükten yapılan açıklamada , yapay döllenme yoluyla doğan 7 adet pandanın doğaya salındığı ve bunlardan 5'inin sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirtildi.

Çin'de, suni döllenme yoluyla dünyaya gelen ve doğal ortamlarına kazandırılan panda sayısının çoğaltılması hedefleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.