Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite bugünün gündem özeti

Pentagon’dan Operasyon Açıklaması: Hem Türkiye Hem De SDG İle Temas Halindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Suriye’de Fırat’ın doğusunda ‘kapsamlı ve etkili’ bir operasyonun hazırlıkları tamamlandı” açıklamasının ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, hem Türkiye hem de YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Sean Robertson, Sputnik’e göre, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik planlı operasyon hakkındaki açıklamalarının farkındayız. Gerginliği azaltmak amacıyla Türkiye ve Suriye Demokratik Güçleri ile temas halindeyiz” dedi.

“NATO müttefiki ve IŞİD’e karşı mücadele eden uluslararası koalisyonun kilit bir ortağı” olarak nitelediği Türkiye’nin sınır güvenliğine tam bağlı olduklarını vurgulayan Robertson, “Tüm tarafları gerilimi tırmandırmadan kaçınmaya ve en önemli görev olan IŞİD’in yenilgiye uğratılmasına odaklanmaya teşvik ediyoruz" ifadelerini de kullandı.

“MENBİÇ'TEKİ ORTAK DEVRİYELER, İLERİYE DÖNÜK ÖNEMLİ BİR ADIM”

Öte yandan Robertson, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompaeo ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında varılan Menbiç yol haritasının uygulanmasına bağlı olduklarının da altını çizdi.

Yol haritasına göre, Menbiç’te yakın bir zamanda Türkiye ve ABD’nin başlatması beklenen ortak devriyelere değinen Robertson, “ABD ve Türk askeri, bu kritik görev için yan yana aktif bir şekilde eğitildi ve biz bu devriyelerin Menbiç’in yol haritasında ileriye dönük önemli bir adım olacağından eminiz” dedi.

“SDG İLE YAKIN BİÇİMDE ÇALIŞIYORUZ”

Pentagon Sözcüsü, “SDG’nin hala IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleye bağlı bir ortak olduğunu” da belirttiği açıklamalarında, “IŞİD'e karşı savaş daha bitmedi ve bu savaş hala çok zor. Orta Fırat Nehri Vadisi’nde IŞİD’e karşı operasyonların ortasında bulunan SDG ile yakın biçimde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“PKK’NIN TEHDİTLERİNE KARŞI ZATEN TÜRKİYE'YLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

ABD’li yetkililerin, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye aldıklarını da söyleyen Robertson, “Bir NATO müttefiki ve IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı çabalarda bir ortak olarak Türkiye’yle birlikte çalışmaya bağlılık gösteriyoruz. ABD’nin terör listesindeki PKK’nın Türkiye’nin güvenliğine oluşturduğu tehditle mücadelede Türkiye’yle zaten yakın çalışıyoruz” sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.