PepsiCo’nun Yeni CEO’su Belli Oldu

PepsiCo’nun yeni CEO’su belli oldu. 10 yıldan fazla süredir PepsiCo’nun CEO’luğunu yapan Indra K. Nooyi görevini Ramon Laguarta bıraktı.

PepsiCo, 62 yaşındaki Indra K. Nooyi'nin yerini almak üzere 54 yaşındaki Ramon Laguarta'nın oybirliğiyle şirketin yeni CEO’su olarak seçildiğini duyurdu. Nooyi son 12 yılı Yönetim Kurulu Başkanlığı olmak üzere 24 yıldır görev yaptığı şirketten 3 Ekim'de ayrılacak. Geçiş sürecinin idaresini sağlamak amacıyla Nooyi, 2019'un başlarına kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya devam edecek. Laguarta ayrıca 3 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketin Yönetim Kurulu'na seçildi.

“Bu Şirket Yaklaşık Çeyrek Asırdır Hayatım Oldu”

Eski CEO Indra Nooyi görev değişimi hakkında şunları şöyledi: “Bugün benim için karışık duygularla dolu bir gün. Bu şirket yaklaşık çeyrek asırdır hayatım oldu ve kalbimin bir parçası daima burada kalacak. Ancak PepsiCo'yu başarıya ulaştırmak için yaptığımız her şeyden gurur duyuyorum. Ramon ve üst düzey liderlik ekibinin kısa vadeli ve uzun vadeli öncelikleri dengelemeye devam edeceğinden eminim ve bu şirketi bekleyen tüm harika gelişmeler için heyecanlıyım. PepsiCo’nun en iyi günleri henüz yaşanmadı. Ramon Laguarta başarımızı geliştirerek artıracak doğru kişi. İş büyütme konusunda uzun ve kanıtlanmış başarılı geçmişiyle olağanüstü bir yönetici. Tüketicilerin değişen tercihleri ve dünya genelindeki diğer önemli eğilimler konusunda derin bilgiye sahip ve bunları nasıl başarıyla idare edeceğini bildiğini de kanıtladı. Ramon şirketi yönetme konusunda önemli bir iş ortağı oldu ve PepsiCo'yu gelecekte çok daha yükseğe taşıyacağından şüphem yok."

Sürdürülebilirlik hedeflerini iş operasyonlarına dahil eden ilk Fortune 100 CEO'larından biri olan Indra’nın CEO olduğu dönemde, şirket gelirlerini % 80'den fazla artırdı, rakiplerimizden daha iyi performans göstererek milyar dolarlık markalarımıza neredeyse her yıl bir yenisini ekledi. Hissedarların yararına da, 2006 yılında PepsiCo'ya yapılan 1.000 dolarlık yatırım bugün iki buçuk katından fazla bir değere ulaştı.

Altıncı CEO

PepsiCo şirketinin 53 yıllık tarihindeki altıncı CEO olacak olan Ramon Laguarta, yeni göreviyle ilgili koşutu:  "PepsiCo'nun yeni CEO'su olarak atandığım için büyük onur duyuyor ve ayrıcalıklı hissediyorum, beni bu göreve getirmeye karar vererek gösterdikleri güven nedeniyle Yönetim Kurulu'na teşekkür ederim," dedi. "Ayrıca Indra'ya büyük desteğinden dolayı teşekkür ederim. Cesur vizyonu ve olağanüstü liderliğiyle şirketi dönüştürdü ve hem akıl hocası hem de arkadaş olarak yanımda olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Ve elbette tüm çalışma arkadaşlarıma ve müşterilerimize, şişeleme operasyonlarımıza, iş ortaklarımıza ve PepsiCo ailesinin bir parçası olan yatırımcılara teşekkür etmek isterim. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda hep birlikte çalışmak ve bu özel şirketi gelecekte de büyütmeye devam etmek için sabırsızlanıyorum."

Pepsico Öncesi

PepsiCo'dan önce İspanya merkezli şekerleme şirketi Chupa Chups için çalıştığı süre zarfında Laguarta, Avrupa ve ABD'de farklı uluslararası roller üstlendi. Laguarta, İspanya'daki ESADE İşletme Okulunda MBA ve ABD'deki Thunderbird Küresel İşletme Okulunda Uluslararası Yönetim yüksek lisans derecesi aldı. Barselonalı olan Laguarta İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca ve Yunanca dahil olmak üzere pek çok dil biliyor.

Anahtar Kelimeler:
CEOPepsiCoşirket
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.