Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

Portekiz'deki Orman Yangınında Ölü Sayısı 57'ye Çıktı

Portekiz'de Başkent Lizbon'un 200 km güneydoğusundaki dağlık alanda çıkan yangında ölü sayısı 57 ye yükseldi. Yetkililer 400'den fazla itfaiye görevlisinin alana gönderildiğini belirtti. Ülke genelinde son 24 saatte toplam 156 yerde yangın çıktı.

Pedrogao Grande bölgesindeki yangında ölenlerin tamamının sivil olduğu, vatandaşların yolda seyir halindeyken yola sıçrayan yangın sebebi ile hayatlarını kaybettiği belirlendi.
Yüksek sıcaklıklar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü belirtilen orman yangınının bir felakete yol açtığı ve bölgedeki evlere kadar yayıldığı belirtiliyor. Öte yandan genişleyen yangına 400 den fazla itfaiye görevlisi müdahale ederken İspanya ve Fransa' nın bölgeye yangın söndürme uçağı gönderdiği öğrenildi. Çıkan yangınla ilgili olarak Potekiz Başbakanı Antonio Costa, “Korkunç bir trajediye şahit oluyoruz, can kaybı artabilir” dedi. Costa, yaşanan yangın faciasını, "Yıllar boyunca yaşadığımız en büyük insani trajedi" olarak değerlendirdi. 
 

Anahtar Kelimeler:
PortekizOrman Yangını
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.