Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Putin: Bazı Ülkeler Askeri Güç Kullanarak Teröristlerin Ekmeğine Yağ Sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı ülkelerin BM Güvenlik Konseyi’ni “hiçe sayarak askeri güç kullanmasının teröristlerin ekmeğine yağ sürdüğü” eleştirisinde bulundu.

Sputnik'e göre, Soçi’deki 9. Uluslararası Güvenlik Yüksek Temsilcileri Toplantısı’nda konuşan Vladimir Putin "Uluslararası toplumun bazı üyeleri evrensel olarak tanınmış kuralları ve uluslararası hukuk prensiplerini giderek daha sık ihlal ediyor, BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) hiçe sayarak askeri güç kullanım yoluna giriyor, uluslararası tartışmaların çözümü için kilit konumda olan müzakerelerden kaçınıyorlar" ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin, bu durumun siyasi ve toplumsal istikrarsızlığın devam etmesine neden olduğunu, terör ve aşırıcılık, uluslar ötesi suçun ekmeğine yağ sürdüğünü, yerel krizler ve karışıklıklara yol açtığını savundu. 

“RUSYA ULUSLARARASI PARTNERLERİYLE YAKIN İŞBİRLİĞİNE HAZIR”

"Rusya bu anlamda uluslararası partnerleriyle çoklu veya ikili olmak üzere yakın işbirliğine hazır" diyen Putin, Soçi’deki forumun uluslararası güvenliğe yönelik farklı tehdit ve tehlikelerle mücadele yöntemlerini görüşme imkanı tanıdığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.