Öne Çıkanlar Hakkari doğalgaz malatya Hadise HAİNCE Russia Hadis haksız tahrik indirimi buca DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu akdeniz üniversitesi abd

Putin-Erdoğan Zirvesi Rus Medyasında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul buluşmasının geniş yer bulduğu Rus medya organlarından Russia Today, Putin ve Erdoğan’ın Suriye’de katliamına derhal son verilmesi çağrılarına dikkat çekti. Bu arada, “iki ülkenin orduları ve istihbarat teşkilatları arasındaki temasların güçlendirilmesi” kararının altı çizildi.

Rus İngilizce haber kanalı RT, Putin ve Erdoğan’ın İstanbul’daki görüşmelerin ardından Suriye savaşında kan akıtılmasına derhal son verilmesi çağrısında bulunduklarını vurguladı. RT “Putin’e göre, hem Moskova, hem Ankara, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın militanların Halep’ten çekilmesi önerisine destek veriyor” dedi.

Haberde Putin’in “Erdoğan ile iki ülkenin orduları ve istihbarat teşkilatları arasındaki temasları güçlendirme konusunda mutabık kaldıklarını” söylediğine dikkat çekilirken Putin’in “Moskova’nın Ankara ile büyük çapta askeri teknik işbirliğini geliştirmeye hazır olduğu” sözlerine vurgu yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.