Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

Putin’in Yardımcısı: S-400 Sistemi İçin Türkiye’ye Kısmi Finansman Sağlanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, S-400 hava savunma sistemi bataryaları satın alması için Türkiye'ye sadece kısmi finansman sağlayacaklarını söyledi.

Kojin, S-400 füzeleri satın alması için Türkiye'ye verilecek kredinin, kontratın tamamını karşılayıp karşılamayacağı sorusu üzerine, "Hepsini değil, bir kısmını" yanıtını verdi.

Ayrıca kredi anlaşmasının bu hafta içerisinde imzalanabileceğini de belirten Kojin, "Faiz oranı gibi bazı teknik konular üzerinde uzlaşıya varmaya çalışıyoruz. Bunun üzerinde (Rusya) Finans Bakanlığı çalışıyor" dedi.

Sputnik, bu konudaki haberinde Vladimir Putin’in dünkü Ankara ziyareti sırasında S-400 füzeleri kredisi için gerekli olan tüm koşullar üzerinde anlaşıldığını ifade ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın da S-400 füzeleriyle ilgili bu hafta son görüşmelerin yapılacağını ve bu konunun neticelendirileceğini söylediğini anımsattı.

Türkiye'nin, Rusya'dan alacağı 4 adet S-400 bataryası için 2 milyar dolardan fazla ödeme yapacağı bilindiğini kaydeden Sputnik, “Sevk edilmeleri halinde, Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.