Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

RMB’nin Küresel Ticaretteki Payı Yüzde 3.47’ye Çıktı

Çin para birimi renminbi (RMB) veya yuan, ağustos ayında küresel ödemelerdeki payını artırmayı sürdürdü. Küresel bir finansal mesajlaşma hizmetleri sağlayıcısı olan Dünya Çapında Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği’ne (SWIFT) göre, RMB’nin temmuz ayında yüzde 3.06 olan küresel payı, ağustos ayında yüzde 3,47’ye yükseldi. RMB en aktif beşinci para birimi olmaya devam etti.



RMB ödemelerinin değeri de bir önceki aya göre yüzde 18 artarken, genel olarak tüm ödeme para birimlerinin artışı yüzde 4,02 oldu. Avro bölgesi dışındaki uluslararası ödemelerde RMB, yüzde 2,59’luk payla altıncı sırada yer aldı. Rapora göre Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, offshore RMB işlemleri için yüzde 73,16 ile en büyük pazar olurken, onu yüzde 5,51 ile İngiltere ve yüzde 3,81 ile Singapur izliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.