Öne Çıkanlar Anadolu Sağlık Merkezi obezite Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Muratbey şanlıurfa TURİST Dragon Kapsülü Varis hastalığına işaret eden bulgular Dragunov keskin nişancı tüfeği Dream Games Neva Gerişlioğlu

Ruhani Ağustosta Resmen Göreve Başlayacak

Mayıs ayında İran Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilen Hasan Ruhani, 5 Ağustos’ta Tahran’da düzenlenecek törenle resmen göreve başlayacak.

Mehr News’a göre, dört yıl daha cumhurbaşkanı olarak görev yapacak olan Ruhani için 5 Ağustos’ta düzenlenecek resmi törene, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini katılacak. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise, aynı tarihte Tahran’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı da olan Mogherini’nin, Tahran’daki törende İran - 5+1 Komisyonu Başkanı olarak kaktılacağı belirtildi.
Bu arada, Tahran ziyareti sırasında Mogherini’nin üst düzey İranlı yetkililerle İran ile BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri artı Almanya (5+1) tarafından imzalanan nükleer anlaşmanın uygulaması ile ikili ve bölgesel konuları ele alacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.