Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Ruhani’den Trump’a: Hukuk Konusunda Hiçbir Fikrin Yok

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’yi nükleer antlaşma konusunda karar vermeden önce yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırırken Başkan Donald Trump için “hukuk konusunda hiçbir fikri olmayan bir iş adamı” nitelemesini yaptı.

Hasan Ruhani, İran’ın Doğu Azerbaycan bölgesinde düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ve Almanya’nın Tahran ile imzaladıkları nükleer antlaşmasına (JCPOA) yönelik ağır eleştirilerine tepki gösterdi.

Mehr News’a göre, “JCPOA kötü ve tehlikeli ise neden imzaladınız” diyen Ruhani, Trump için “Sen bir iş adamısın ve hukuk konusunda hiçbir fikrin yok. JCPOA’nın geleceği konusunda karar vermeden söyle yükümülüklerinizi yerine getirdiniz mi?” şeklinde konuştu.

Ruhani, konuşması sırasında Batı’yı Arap dünyasının doğal kaynaklarını ele geçirmeye çalışmakla suçlarken de Batılı güçlerin gözlerinin, Arap ülkelerinin petrodolarlarla dolu banka hesaplarında olduğunu da savundu.

ABD Başkanı Trump’ın Ortadoğu’daki zengin ülkelere ABD’nin Suriye’deki askeri varlığının maliyetini karşılaması çağırısına da değinen Ruhani, “Arap ülkelerini küçümseyip,  ödemezlerse gideceğiz diyorlar. Öylese gidin! Bölgemiz siz gittikten sonra daha güvenli olacak” ifadelerini de kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.