Sara Netanyahu Resmen Rüşvet Şüphelisi Oldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun rüşvet almaktan resmen şüpheli olduğu açıklandı.

Jerusalem Post gazetesine göre, üst düzey bir polis yetkilisi, Tel Aviv mahkemesine verdiği ifadede Sara Netanyahu’nun “Dosya 4000” olarak bilinen sonuşturmada rüşvet almaktan şüpheli olduğunu söyledi. Haberde, polisin daha sonra Netanyahu’nun oğlu Yair’in de şüpheli olduğunu sızdırdığı belirtildi.

“Dosya 4000”ın Netanyahu’nun Walla medya grubunun lehindeki yayın yapması karşılığında Bezeq şirketine avantajlar sağlama talimanını verdiği iddialarını içerdiği belirtilirken Hem Walla hem de Bezeq şirketlerinin tanınmış işadamı Shaul Elovitch’a ait olduğuna dikkat çekiliyor.

JPost, “Polis, Sara ve Yair’in, Başbakan lehinde yayın yapılmasına  ikna amacıyla Elovitch, eşi İris ve o dönemde Walla genel müdürü olan İlan Yehoshua'ya Netanyahu’ndan mesajlar götürdüklerini araştırıyor” diyor.

"İlk Resmi Açıklama"

Haberde, “Perşembe günü verilen ifade, medyadaki rüşvet meselesinde başbakan ve oğlu Yair ile başbakanın eşinin bir şüpheli olduğu yönünde ilk resmi açıklamadır” ifadeleri de kullanıldı.

JPost, Sara Netanyahu hakkında “Hazır Gıda Olayı” olarak bilinen dosyanın kapsamında da dolandırılıcılık suçlaması getirildiğini anımsattı. a

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.