Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mısır fatih terim doğalgaz

Sarraf’tan Rüşvet Aldığı İddia Edilen Gardiyan İtirafçı Olabilir

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasıyla New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde halen tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf’tan, 45-50 bin Dolar rüşvet aldığı iddia edilen cezaevi gardiyanı Victor Casado’nun, savcılığa bildiklerini itiraf ederek, anlaşma yapmak üzere olduğu öne sürülüyor.

Sarraf davasına ilişkin gelişmeleri çok yakından izleyen Amerika’nın Sesi (VOA) New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Berman, Cuma günü mahkemenin hakimi Richard Sullivan’a davayla ilgili son güncellemelerin yer aldığı bir dilekçe sundu.

Dilekçede, 31 Temmuz’da yapılacak duruşma öncesinde savunma ve savcılığın bir araya geldiği ve beş ayrı suçtan yargılanan gardiyan Casado’nun mahkemeye çıkıp çıkmayacağı yönündeki eğiliminin tartışıldığı kaydedildi.

Hukukçuların ise savcılığın mahkemeye sunduğu dilekçede taraflar arasında pazarlığın sürdüğünü ve çok büyük bir ihtimalle gardiyan Casado’nun daha önce kabul etmediği beş ayrı suçlamayı kabul edip mahkemeye çıkmayarak itirafçı olabileceğini belirttikleri kaydediliyor.

20 yıl hapis istemiyle New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanan Casado, daha önce çıkarıldığı mahkemede hakim Sullivan’a hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söylemişti.

Hakkında hazırlanan iddianamede, 35 yaşındaki gardiyan Casado’nun, aldığı 45-50 bin Dolar rüşvet karşılığında, ismi iddianamede yer almayan ancak ‘Mahkum 1’ kod adıyla belirtilen bir mahkuma cezaevinde içki, cep telefonu, C vitamini ve bazı ilaçlar sağladığı iddia edilmişti.

Gardiyan Casado, 5 Nisan’da tutuklanmış, hakkında aralarında rüşvet almak, görevini kötüye kullanmak gibi beş ayrı suçlamadan toplam 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Casado, tutuklandıktan bir süre sonra 200 bin Dolar karşılığında kefaletle serbest bırakılmıştı.

VOA haberinde “Casado aleyhine hazırlanan iddianamede, Sarraf’ın adı (Mahkum 1) olarak yer almış, Sarraf’ın adına rüşveti nakit para olarak Casado’ya verdiği iddia edilen kadın avukat da (Avukat 1) olarak geçmişti. Sarraf’ın savunma avukatı Benjamin Brafman, iddianamede adı geçen (Mahkum 1) kişinin Sarraf ve kadın avukatı olduğu iddialarını doğrulamıştı” bilgilerine de yer veriyor. Habere şöyle devam ediliyor:

“Avukat Brafman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarraf’ın gardiyana rüşvet verme iddialarında adı geçen kadın avukatın, Amerika’daki savunma ekibinden biri olmadığını, bu kadın avukatın Sarraf’ın ‘Türk avukatlarından biri olduğunu’ öne sürmüştü.”

Bu arada, New York’taki dava sürecinde mahkum olan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Victor Rocco’nun Sarraf’ın hapishanede cep telefonu, içki, yiyecek gibi bazı ihtiyaçları karşılığında bir kadın avukatı aracılığıyla gardiyanlara rüşvet verdiğini iddia ettiğini, Sarraf’ın ise “Hapisteyken bir gardiyana içki ve cep telefonu kullanımı için rüşvet verdiğim doğru" dediği anımsatılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.