Öne Çıkanlar KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Bugün tespit edilen hasta sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Pietro Saletta 27 Ocak Gündemi Enis Berberoğlu enflasyon yunanistan

Slovenya'da Bira Çeşmesi İnşa Edilecek

Slovenya’nın Zalec kasabasında bira çeşmesi inşa edilecek.

Biranın hammaddelerinden biri olan şerbetçi otu üretimiyle meşhur olan kasabada belediye, bazı meclis üyelerinin muhalefetine rağmen projeye onay verdi.

Bu Avrupa'nın ilk bira çeşmesi olacak. Çeşmenin ne zaman faaliyete geçeceği ise açıklanmadı. Ancak ziyaretçiler, farklı bira türlerinin “akacağı” çeşmeden dolduracakları üç bardak (30 cl) bira için toplam altı euro ödeyecek.

Çeşme 350 bin euroya mal olacak. Bu para belediye bütçesi ve bağışlardan karşılanacak.

Slovenya'nın orta kesimlerinde yer alan beş bin nüfuslu kasabanın belediye başkanı Janko Kos, “Çeşmenin ucuza mal olmayacağı doğru ama bu bir turizm yatırımı” dedi.

BBC Türkçe'ye göre bazı meclis üyeleri çeşmeye harcanacak paranın daha yararlı işlerde kullanılabileceğini söyleyerek projeye karşı çıkıyordu.

Ancak oylamada meclis üyelerinin üçte ikisi projeye destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.