Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE mardin trt ekonomik güven endeksi PENÇEKİLİT Operasyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

"Son Alman Askerleri De İncirlik Üssü'nden Ayrıldı"

Alman Savunma Bakanlığı, Ürdün'deki El Azrak Hava Üssü'ne taşınması kararlaştırılan Alman birliklerinin İncilik Askeri Hava Üssü'nden çekilme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Üsse konuşlu son Alman askerlerinin de Çarşamba günü İncirlik'ten ayrıldığı bildirildi.

DW Türkçe’ye göre,  Alman birliklerin Ürdün'deki El Azrak Hava Üssü'ne tamamen taşınmasının Ekim ayının ilk haftalarında, Tornado keşif uçaklarının da gelmesi ile büyük ölçüde tamamlanacağı kaydedildi.

"ALMAN ORDUSUNUN TARİHİNDE BENZERSİZ BİR İŞLEM"

Haberde, IŞİD ile mücadele misyonunda Alman birliklerinin kıta sorumlusu Albay Stefan Kleinheyer'ın, birlikleri İncirlik'ten El Azrak'a taşıma işleminin "dev bir görev" ve "Alman ordusunun tarihinde benzersiz" bir işlem olduğunu ifade ettiği belirtilidi.

Bu arada Almanya'nın İncirlik Üssü'nde konuşlu yaklaşık 260 asker, bir ikmal uçağı ve Tornado jetlerinin bulunduğunu anımsatan DW, “Alman askerleri, böylece kısa bir süre sonra IŞİD ile mücadele koalisyonuna destek olmak için ikmal ve keşif uçuşlarını Ürdün'deki El Azrak Hava Üssü'nden yeniden gerçekleştirmeye başlayacak” dedi. 

Haberde, Türkiye'nin Alman milletvekillerinin İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermemesi ile başlayan ve aylar süren tartışmalar sonrasında İncirlik’te görevli Alman askeri birliğinin Ürdün’e taşınmasının kararlaştırıldığı, kararın Alman Federal Meclisi'nde Haziran ayında onaylandığı anımsatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.