Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp tbmm Pandemi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ATO Başkanı Gürsel Baran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti vakıfbank

Taksim Saldırısı Dış Basında Geniş Yer Buldu

İstanbul Taksim’de meydana gelen bombalı saldırı, dış basında da yankı buldu. Uluslararası haber ajansları İstiklal Caddesi’ndeki patlamayı ‘son dakika’ olarak duyurdu.  

Patlama haberini dış basında ilk olarak Reuters verdi.  İngiliz haber ajansı, "İstanbul'un turistik merkezinde yaşanan patlamada beş kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını" belirtti. 

Associated Press (AP), İstanbul'un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini yazdı. AP, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın Ankara'da yaşanan ve PKK bağlantılı TAK'ın üstlendiği son iki patlamanın ardından yaşandığının altını çizdi.

Agence France Press (AFP) ilk haberinde, "İstanbul'un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" dedi.

AFP son gelişmeleri aktardığı diğer haberinde ise "patlamanın canlı bomba saldırısı sonucu yaşandığını ve canlı bomba dahil beş kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını" duyurdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, patlamanın İstanbul'un önemli turistik bölgelerinden birinde yaşandığını bildirdi. Beş kişinin öldüğü, en az 20 kişinin yaralandığı ifade edilen BBC haberinde, geçen pazar günü Başkent Ankara'da gerçekleştirilen ve 37 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısını TAK'ın üstlendiğininin altını çizdi.  

İngili Independent ise haberi şu şekilde verdi:

"İstanbul patlaması: Türkiye'de turistik alışveriş bölgesi İstiklal Caddesi'nde intihar saldırısı düzenlendi. En az dört ölü"

Independent da geçen Pazar Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği TAK'ın canlı bomba saldırısı ile İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan 13 Alman turistin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısını hatırlattı.

İngiliz The Mirror gazetesi de, İstanbul'un kalbindeki canlı bomba saldırısına geniş yer verdi.

Fransa merkezli Euronews, olay yerinin üzerinde helikopterlerin uçtuğunu ve insanların bölgeden kaçıştığını bildirdi.  

Alman Bild gazetesi, patlama haberini internet siteleri üzerinden şu şekilde duyurdu:

"Cumartesi sabahı meydana gelen patlama İstanbul’un sevilen alışveriş caddesini sarstı. Türkiye’de durum aylardır gergin. Terör ihtimaline karşı İstanbul’daki Alman Başkonsolosluğu, Ankara’daki Büyükelçilik ve Alman okulları Perşembe ve Cuma günü kapalı kalmıştı.”

Deutsche Welle ise “Türk metropolünü sevilen alışveriş caddesinde meydana gelen patlama sarstı. CNN Türk saldırının canlı bomba olduğunu duyurdu. Geçen Pazar günü Ankara’da meydana gelen patlamada 37 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı PKK’dan kopan bir grup üstlenmişti" yazdı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.