Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal ırak ikinci yarı yeni akite saldırı cevdet yılmaz kalkınma bakanlığı sanayi üretim artışı chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna en düşük kurban fiyatı terör

Tillerson: Büyükelçiliğimizin Kudüs’e Taşıması Üç Yıldan Önce Olmaz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Tel Aviv’teki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e üç yıldan önce taşımayacağını belirtti. 

New York Times gazetesine göre, Rex Tillerson, ABD’nin Tel Aviv’teki Büyükelçiliğinin 2020 yılından önce Kudüs’e taşımasının pek olası olmadığını belirtirken “Bu hemen olacak bir şey değil. Muhtemelen üç yıldan önce olmayacak ve bu bile oldukça iddialı” sözlerini kullandı.

Haberde, Trump Yönetimi yetkililerinin ABD’nin yakın bir tarihte Kudüs’te bir büyükelçiliği açamamasının “işlevsel ve lojistik nedenleri”nin bulunduğunu söylediklerine dikkat çekilirken “Taşımayı geciktirmenin siyasi avantajları da var eğer yönetim barış sürecini canlı tutmak istiyorsa” deniliyor.

Rex Tillerson’un İsrail’deki ABD Büyükelçiliğinin geleceğini Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı bir konuşma sırasında ele aldığını belirten gazete, konuşmanın ardından Tillerson’un sorularını aldığı Bakanlık çalışanlarının ise Tillerson’un “kendilerini dış politika geliştirilmesine dahil etme isteksizliğinden duydukları memnuniyetsizliği ve Bakanlığın bütçesini azaltma planına yönelik öfkelerini gizlemedikleri" belirtiliyor.

BEYAZ SARAY YETKİLİLERİNE GÖRE TAŞIMA 5 YIL KADAR ZAMAN ALIR

Bu arada, Tillerson’un ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşımasına ilişkin sözleri İsrail’de de yankı buldu. Haaretz gazetesi, Tillerson’un açıklamasını “Tillerson,  ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e Trump’ın mevcut görev süresi sırasında taşınması pek olası olmadığını söyledi” şeklinde duyurdu.

“Beyaz Saray yetkilileri, geçmişte bir ABD Büyükelçiliğinin başka yerlere taşıma işlerinin beş yıl kadar sürdüğüne işaret ettiler” diyen gazete, haberinde Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının Batı Şeria, Gazze ve tüm Arap dünyasında protestoları tetiklediğini de vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.