Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem Covid19 recep tayyip erdoğan erdoğan gündem başlıkları konser palandöken

Tillerson’dan Bağdat Ve Erbil’e Diyalog Çağrısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nce (IKBY) gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu nedeniyle Erbil ile Irak merkezi hükümeti arasındaki  patlak veren kriz sürerken ABD, taraflardan sorunları diyalog yoluyla çözmelerini istedi. Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin ardından IKBY Başkanı Mesut Barzani ile de görüştüğünü söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Rex Tillerson, “yardım etmeye hazırız” mesajını verdi.

Yurt dışı gezisinin son durağı olan İsviçre’nin Cenevre kentinde bir açıklama yapan Rex Tillerson, ABD’nin Iraklı güçleri ile Peşmerge arasında devam eden çatışmalardan duyduğu kaygıyı dile getirerek, ABD’nin tüm Iraklıların dostu olduğunu ifade etti.

Tillerson, tarafların barışçıl bir çözüm bulamadıkları için hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, Bağdat’ta Başbakan İbadi ile yaptığı görüşmeden sonra IKBY Başkanı Mesut Barzani’yle de uzun bir telefon görüşmesi yaptığını anlattı.  

ABD’nin siyasi yollardan birleşik, federal ve demokratik bir Irak’a yönelik çözüm bulunması amacıyla yardım etmeye hazır olduğunu vurgulayan Tillerson, iki tarafı çatışmadan uzak durmaya çağrırarak, “Ben Başbakan El ibadi’yi, Erbil’in Irak anayası temelinde görüşmelerin yapılması önerisini kabul etmeye cesaretlendiriyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.