Öne Çıkanlar galatasaray deprem chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi konser türk telekom

"Trump Kendini Tanrı Tarafından Seçilip Gönderilmiş Sanıyor"

G7 zirvesi öncesinde Avrupa basınında ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politika ve ekonomi konularındaki tavrını eleştiren yayınların sayısı artıyor. Frankfurter Allegemeine Zeitung’un yazarlarından Cristoph Schafer imzalı makalede “Trump’ın kendisini tanrı tarafından gönderilmiş biri sandığı” yorumu yapılıyor.
 
 
Frankfurter Allgemeine Zeitung’un yazarlarından Cristoph Schafer imzalı makalede ABD Başkanı Donald Trump’ın tweet ve açıklamalarından örnekler verilerek “Alçakgönüllülük, hiç bir zaman Amerika’nın 45’inci başkanının olumlu özelliklerinden biri olmamıştır. Ancak Donald Trump’ın kendini beğenmişliği, son dönemde ‘tanrısal’ alana girdi. Trump kendini, hakça bir ticaret dünyası için "Haçlı Seferi'ne" çıkmak için Tanrı tarafından seçilmiş bir başkan olarak görüyor” deniliyor.
 
Schafer, makalesinde Trump’ın Çin ile ticari sürtüşme konusunda sorulan bir soruya “Bu benim ticaret savaşım değil. Bu, diğer başkanlar tarafından çoktandır yapılmış olması gereken bir savaş. Birisi bunu yapmalıydı” yanıtını verdikten sonra gözlerini göğe doğru kaldırıp kollarını iki yana açarak ”O seçilen de ben oldum” yanıtını vermesini bu tavrına örnek olarak gösteriyor.
 
Trump, ABD’li şirketleri de hedef alıyor
 
Frankfurter Allgemeine Zeitung’da 22 Ağustos Perşembe günü yayımlanan köşe yazısında, Çin ile Birleşik Devletler arasında gümrük vergilerini karşılıklı olarak yüzlerce milyarlık tutarlarda artırma yoluyla verilen ticaret kavgasının ayrıntıları da sunuluyor. “Daha üç ay önce Trump, bütün bunların Amerika’yı daha güçlü ve zengin kılacağı iddiasındaydı. Kaldı ki bu yöntem, ona göre, geleneksel ticaret anlaşmalarından daha pratik ve askıya alınması daha kolay” deniliyor.
 
Schafer, “Bu arada kolay sinirlenebilen ABD Başkanı’nın öfkesi yalnızca yabancılara yönelmiyor. Harley Davidson, Amazon, Google ve birçok yayın organından sonra şimdi de otomobil üreticisi Ford Trump’ın öfkesine hedef oluyor” diyor. “Başkan bu firmayı Kaliforniya Eyaleti ile ‘iklim dostu’ araç üretimi için bir anlaşma imzalaması dolayısıyla eleştiriyor. Ona göre firmanın kurucusu, bugünkü yönetimin bu davranışını görse çok büyük bir düş kırıklığına uğrardı; çünkü bu arabalar, Trump’a göre daha pahalı ve daha az güvenli” diyen Schafer, makalesinde Trump’ın tweetlerini de paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.