Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan gündem başlıkları çin recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Türkiye Bir Alman Vatandaşını Daha Serbest Bıraktı

Eylül ayından beri Türkiye'de tutuklu olan bir Alman vatandaşının serbest bırakıldığı bildiriliyor. 45 yaşındaki Alman vatandaşının Eylül ayında İstanbul Havaalanı'na giriş yaparken gözaltına alındığı, ardından tutuklandığı belirtiliyor.

Almanya'nın Hessen eyaletinde çıkan Oberhessische Presse adlı gazetenin Hessen Eyaleti Meclisi Milletvekili Handan Özgüven'e dayandırdığı habere göre, Eylül ayından beri Türkiye’de tutuklu olan bir Alman vatandaşı serbest bırakıldı. 45 yaşındaki Alman vatandaşının Eylül ayında İstanbul Havaalanı’na giriş yaparken gözaltına alındığı, ardından tutuklandığı kaydedildi.

Alman vatandaşı hakkında tahliye kararı verilirken adli kontrol şartı konulmadığı, dolayısıyla söz konusu şahsın Almanya'ya dönebileceği bildirildi.

Gazetenin haberinde, sosyal demokrat milletvekili Handan Özgüven'in serbest bıkakılan Alman vatandaşına Türkiye’de tutuklu bulunduğu süre boyunca hukuki ve siyasi olarak destek verdiği belirtildi. Özgüven, Alman vatandaşının tutuklanma gerekçesiyle ilgili ise detaylı bir açıklama yapmadı.

Haberi yansıtan DW Türkçe de Kudüs’e gitmek isterken Nisan ayında Türkiye’de gözaltına alınan Alman vatandaşı David Britsch de geçen hafta, Alman vatandaşı çevirmen ve Gazeteci Meşale Tolu da Aralık ayı ortasında, Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner’ın ise Ekim ayı sonunda tahliye edildiğini anımsattı. DW, şöyle devam etti:

“Türkiye’de en az yedi Alman vatandaşının daha siyasi nedenlerle demir parmaklıklar ardında olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan biri de Die Welt Gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel. Yücel hakkında hala bir iddianame hazırlanmadı. Yücel 14 Şubat’ta gözaltına alınmış, 27 Şubat’ta ise 'terör propagandası' ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.