Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Türkiye’den Erbil’e Uçuşlar Bugün Başlıyor

Türkiye'nin hava sahasını açmasının ardından bugün İstanbul ile Erbil arasında ilk uçuş gerçekleşecek.

Bağdat’ın geçen yılın Eylül ayı sonunda Irak Kürt Bölgesine getirdiği uluslararası uçuş yasağına Mart ortasında son vermesinin ardından, Erbil ve Süleymaniye havaalanlarına yabancı havayolu şirketleri yeniden seferlerine başladı. 

Ancak Türkiye ve Avrupa’dan uçuşların yapılabilmesi için Türkiye hava sahasının yeniden açılması gerekiyordu ve bu adım geçen hafta atıldı. Bu yöndeki karar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçen Cuma günü duyuruldu. 

K24 haberinde, Türkiye ile Irak Kürt Bölgesi arasındaki uçuşların bugün İstanbul -Erbil seferi ile başlayacağını belirterek, “İlk uçuş bu gece 23.55'te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Erbil Havalimanı’na gerçekleşecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.