Öne Çıkanlar Hakkari elazığ Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Haluk Kürkçü COVİD Hadis Russia

Türkiye'nin Onayı İle Musul Başkonsolosluğu Bombalandı

Haziran 2014'ten bu yana DEAŞ'in elinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu, sabah saatlerinde Türkiye'nin onayı alınarak DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkere ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 2 yıldır DEAŞ'ın elinde olan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun, Türkiye'nin onayı alınarak DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçaklarınca bombalandığını belirtti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Haziran 2014'ten bu yana DEAŞ işgali altında bulunan ve üst düzey DEAŞ teröristlerinin ikamet ettiği istihbaratı alınan Musul Başkonsolosluğumuz yerleşkesi 4 Nisan 2016 tarihinde, saat 03.00'de DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkere ait savaş uçakları tarafından hedef alınarak tahrip edilmiştir.

Sözkonusu operasyonun hazırlık ve icrasına ilişkin tüm aşamalarda  ülkemizin görüş ve  onayı alınmıştır.

Ülkemiz, DEAŞ'la  mücadeleye, faaliyetlerine  baştan beri katıldığı Uluslararası Koalisyon'la eşgüdüm ve işbirliği içinde devam edecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.