Öne Çıkanlar Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Koronavirüs euro TÜSAD Hakkari abd KPSS20212 Merkezi Yerleştirmeleri için tercihler Başladı mı KPSS20212 Merkezi Yerleştirmeleri için tercihler Başladı KPSS20211 ve Protein Almanın Önemi Eren3 Ağrı Dağı Operasyonu başlatıldı Harp ve Vazife Malullerin Ek Ödemeleri

Twitter'dan Katar Merkezli Al Jazeera'ya Sansür: Hesabı Askıya Alındı

Suudi Arabistan, Katar merkezli Al Jazeera'nın, yayın lisansını iptal etme sürecini başlatmıştı. Bunun ardından; sosyal paylaşım sitesi Twitter, kanalın Arapça hesabını askıya aldı.

Twitter’dan Resmi Açıklama Yapılmadı
Al Jazeera'nin Arapça hesabının askıya alınmasına ilişkin, Twitter'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Suudi Prens, Twitter’ın En Büyük İkinci Hissedarı

CNN Türk'ün aktardığına göre, Suudi Prens Velid bin Telal, Twitter’ın en büyük ikinci hissedarı konumuna 300 milyon dolar yatırım yaparak gelmişti.

Suudi Arabistan’dan Katar’daki Suudi Gazetecilere Emir

Katar'la Körfez ülkeleri arasında 5 Haziran'da diplomatik kriz başlamıştı. Gelişmelerin ardından Suudi Arabistan, ülkelerinde faaliyet gösteren Al Jazeera'nın yayın lisansını iptal etme ve ofislerini kapatma sürecini başlatmıştı. Suudi Arabistan, Katar'daki medya kuruluşları için çalışan Suudi gazetecilere ise ülkelerine geri dönmelerini emretmişti.
 
Öte yandan Ürdün de Katar'la diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşürerek, ülkedeki Al Jazeera ofislerinin kapatılmasına karar vermişti.

 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.