Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Ünlü Alman Tiyatro Topluluğu ‘Güvenlik’ Gerekçesiyle İstanbul Seyahatini İptal Etti

Almanya ve Türkiye arasında yaşanan ciddi sıkıntıları gidermek için çaba gösterildiği belirtilirken, Berlin’deki Schaubühne tiyatro topluluğunun İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılımını 'topluluk üyelerinin kişisel güvenliklerinin garanti altına alınamamasını' gerekçe göstererek son anda iptal etmesi dikkat çekti.

DW Türkçe’ye göre,  Almanya’nın en önemli tiyatrolarından Berlin’deki Schaubühne 13 Kasım’da başlayacak 21’inci İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılmaktan son anda vazgeçti.  Schaubühne tiyatrosu tarafından İstanbul'da sergilenmesi planlanan Shakespeare'in III. Richard adlı oyununun iptal edildiği açıklandı.

Tiyatrodan yapılan açıklamada, oyunun sahnelenmesine kısa süre kala alınan bu karardan duyulan üzüntü ifade edilerek, ülkede, ''son aylarda çok sayıda gazetecinin, bilim insanının ve insan hakları aktivistinin tutuklanması ve diğer başka endişeler'' karara gerekçe gösterildi.

Açıklamada, “Mevcut durumda topluluk üyelerinin kişisel güvenliklerini garanti altına alamıyor olmamız, Türkiye'ye gitmeme kararını almamıza yol açtı” sözleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.