Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Wang Yi, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’le Washington’da Bir Araya Geldi

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’le bir araya geldi. Wang, görüşmeden önce basına verdiği demeçte, iki ülke arasındaki ilişkilerin bir an önce sağlıklı, istikrarlı ve sürdürülebilir gelişme rayına oturması gerektiğini belirtti.



İki ülke arasında anlaşmazlıkların bulunmasına rağmen önemli ortak çıkarlar ve karşılaştıkları ortak risklerin de olduğunu belirten Wang, yanlış anlayışların azaltılması, fikir birliğinin genişletilmesi ve iş birliğinin gerçekleştirilmesi için iki tarafın diyaloğu arttırması gerektiğini dile getirdi.

Wang, doğruyu yanlıştan ayırt etme standardının askeri güç yerine, iki ülke arasında imzalanan üç ortak bildiri, uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkilerdeki temel ilkeler olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.