Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Xi Jinping: Dünyaya Sade, Güvenli Ve Mükemmel Bir Olimpiyat Şenliği Sunacağız

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) 139. Genel Toplantısı’nda video konferans yoluyla konuşma yaptı. Xi, IOC Başkanı Thomas Bach dahil olmak üzere IOC üyelerinin Çin’in geleneksel yeni yılı olan Bahar Bayramı sırasında yaz ve kış olimpiyat oyunlarının düzenlendiği Beijing’de buluşup IOC’nin 139. genel toplantısını düzenlemelerini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Yüz yıldır görülmemiş değişimlerle karşılaşılırken Kovid-19 salgınının yayıldığı günümüzde dünyanın yeni bir çalkantılı döneme girdiğini hatırlatan Xi, insanoğlunun önünde birçok sorun bulunduğuna işaret etti. Xi, IOC’nin liderliğindeki Olimpik sporun cesurca ilerleyerek dünyanın sıkıntılarının üstesinden gelmesi ve dayanışma içinde iş birliği yapması için kritik ve özel bir rol oynadığını kaydetti. Xi, IOC’e uzun zamandır Çin’in spor davasına katkıda bulunması ve Çin’in Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’na başvuru yapması ve organize etmesine büyük destek vermesinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Dünyanın Çin’den beklentileri bulunduğuna ve Çin’in de bunun için hazır olduğuna dikkat çeken Xi, dünyaya sade, güvenli ve mükemmel bir olimpiyat şenliği sunacaklarını söyleyerek “Daha Hızlı, Daha Yüksek, Daha Güçlü ve Hep Beraber” temasıyla olimpiyat ruhunu hayata geçireceklerinin altını çizdi.

2008 yılında Yaz Olimpiyat Oyunları’nın “Tek Dünya, Tek Rüya” sloganından 2022 ylındaki Kış Olimpiyat Oyunları’nın “Ortak Bir Gelecek İçin Birlikte” sloganına kadar Çin’in Olimpik sporuna aktif bir şekilde katılarak Olimpiyat ruhunu yaygınlaştırmak için çaba gösterdiğine işaret eden Xi, Çin’in Olimpiyat ruhunun kararlı takipçisi olduğunu dile getirdi.

Xi, Çin’in Kış Olimpiyat Oyunları’nı organize etmekle 300 milyon nüfusun buz ve kar sporlarına katılmasını sağladığını söyledi. Böylece bölgesel gelişim, ekolojik inşa, yeşil inovasyon ve vatandaşların yaşam seviyesinin yükseltilmesinin de hızlandırıldığını belirten Xi, bununla beraber küresel buz ve kar sporlarının geliştirilmesine daha geniş bir alan açıldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.