Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB mardin hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE trt ekonomik güven endeksi ATO Başkanı Gürsel Baran PENÇEKİLİT Operasyonu

Yaptırımlar Katar'ı Etkiledi

Dört Arap ülkesinin abluka uyguladığı Katar’ın Merkez Bankası’nın net uluslararası rezervleri, Haziran ayında 10.4 milyar dolarlık düşüşle 24.4 milyar dolara geriledi. Katar’ın ithalatı ise Haziran ayında önceki yılın eş dönemine göre yüzde 40 azaldı.

El Cezire İngilizce’ye göre, Katar Merkez Bankası verileri, Körfez krizi nedeniyle bankanın net uluslararası rezervlerinin Haziran ayında 10.4 milyar dolarlık bir düşüş ile 24.4 milyar dolara indiğini gösterdi. Bunun da son beş yılın en düşük düzeyi olduğunun altı çizildi.
Buna karşın Katar’ın varlık fonunda 180 milyar dolar civarında likit dış varlığının bulunduğuna inanıldığını belirten El Cezire, gerekli olduğu halde bu varlıkların Merkez Bankası rezervlerini güçlendirmek için kullanılabileceğini kaydetti.

İTHALATTAKİ BÜYÜK DÜŞÜŞ
Dört Arap ülkesince uygulanan ambargo kapsamında Katar’a getirilen hava, deniz ve kara blokajı da, bu ülkenin Haziran ayındaki ithalatında büyük bir düşüşe yol açtı.

Katar Kalkınma, Planlama ve İstatistikler Bakanlığı verilerine göre, Katar’ın ithalatı Haziran ayında geçen yılın eş dönemine göre yüzde 40, önceki aya göre ise yüzde 37,9 gibi büyük bir düşüş kaydetti. Mayıs ayında ise ithalat, önceki yılın eş ayına göre sadece yüzde 0,5 gerilemişti.  
Ancak El Cezire İngilizce, analistlerin, alternatif rotalar ve tedarikçiler ayarlandığı için yaptırımlar sürse de Katar’ın bu yıl da Körfez ülkeleri arasında en iyi performans gösteren ekonomilerden biri olmasını beklediklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.